16. April 2015 · Kommentare deaktiviert für Melilla, EU-Zaun: 300 versuchen zu überklettern · Kategorien: Marokko, Spanien

El Punt Avui

Uns 300 immigrants intenten saltar la tanca de Melilla

El desplegament de la Guàrdia Civil ha impedit la seva entrada a la ciutat autònoma

L’última temptativa registrada es va produir just fa una setmana

Melilla – EFE

Uns 300 immigrants subsaharians han intentat aquest dimarts saltar la tanca de Melilla, un objectiu que no han aconseguit cap d’ells gràcies al desplegament al costat espanyol de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb les autoritats marroquines, que també s’han desplegat a l’altre costat de la reixa.

Fonts policials han informat que la temptativa s’ha registrat cap a les 7 hores, a la zona compresa entre el cementiri musulmà i Villa Pilar. Els immigrants han aconseguit arribar a la tanca, encara que el desplegament policial ha impedit la seva entrada a la ciutat autònoma.

Es tracta de l’intent més important que es registra en les últimes setmanes, encara que la pressió migratòria que pateix Melilla se segueix mantenint, ja que gairebé cada dia hi ha grups d’immigrants que intenten acostar-se a la tanca, segons les fonts. L’última temptativa registrada es va produir just fa una setmana, quan diversos grups d’unes 400 persones van ser vistos, encara que només quatre van aconseguir arribar a la reixa.

Melilla es va convertir l’any passat en la principal porta d’entrada a Espanya de la immigració clandestina, ja que més del 46% dels immigrants que van accedir a territori espanyol el 2014 ho van fer utilitzant la ciutat autònoma com a punt d’ingrés.

Al llarg del 2014 van entrar de manera irregular a Espanya 12.549 immigrants, dels quals 5.819 ho van fer a través de Melilla i 1.666 per Ceuta, segons dades facilitades pel Govern.

Entre les dues ciutats autònomes, úniques fronteres terrestres de la Unió Europea amb l’Àfrica, sumen gairebé el 60% del total de les entrades registrades a tot el territori nacional.

Darrera actualització ( Dimarts, 14 d’abril del 2015 12:12 )

Kommentare geschlossen.