24. Januar 2016 · Kommentare deaktiviert für Flüchtlinge in Calais von maskierten Männern schwer misshandelt · Kategorien: Frankreich · Tags: ,

Quelle: HLN.BE

Vluchtelingen in Calais toegetakeld door gemaskerde mannen

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag zijn verschillende Syrische vluchtelingen die in het kamp in het Noord-Franse Calais verblijven, in het stadscentrum aangevallen en zwaar toegetakeld door gemaskerde mannen. Dat melden verscheidene hulporganisaties die in de stad aanwezig zijn zaterdag.

De feiten speelden zich af toen de vluchtelingen ’s nachts op de terugweg waren naar het kamp na een mislukte poging de oversteek naar Groot-Brittannië te maken. „Ze werden op straat omsingeld door een zestal mannen die volgens de slachtoffers een uniform zonder insignes droegen“, zo luidt het. De slachtoffers werden onder bedreiging van wapens verplicht hun gsm en geld af te geven.

„De vluchtelingen moesten ook hun papieren en paspoort afgeven onder het voorwendsel dat ze nadien zouden kunnen vertrekken. Volgens de slachtoffers hadden de belagers vuurwapens, matrakken en metalen staven bij. De slachtoffers werden ook verplicht hun schoenen uit te doen en achter te laten“.

De slachtoffers werden gedurende goed een half uur met metalen staven en matrakken bewerkt. Ze konden nadien op eigen kracht het kamp bereiken en werden door vrijwilligers naar het hospitaal gebracht waarbij minstens twee vluchtelingen het bewustzijn verloren. Er is sprake van gebroken ribben, schedelfractuur, een gebroken kaaksbeen, een gebroken oogkas en schaafwonden.

De gerechtelijke politie is een onderzoek gestart.

Kommentare geschlossen.