17. September 2015 · Kommentare deaktiviert für Hunderte Flüchtlinge durchbrechen Barrikade in Kroatien · Kategorien: Balkanroute, Kroatien · Tags: ,

Quelle: NOS

Honderden vluchtelingen breken door barricade in Kroatië

Een groep van honderden vluchtelingen is door een politiebarricade gebroken bij Tovarnik in Kroatië, bij de grens met Servië. De vluchtelingen zitten al uren te wachten op het treinstation van Tovarnik, waar treinen hen verder moeten brengen.

Ze zijn bang dat ze naar een kamp worden gebracht, waar ze zullen worden vastgehouden. De vluchtelingen zijn te voet langs de spoorlijn op pad gegaan richting Zagreb. Een onbekend aantal mensen is in het gedrang en de hitte gewond of onwel geworden.

Gisteren verliep het vervoer van de vluchtelingen nog redelijk goed, zegt Van der Steen. „De vluchtelingen werden met bussen naar Tovarnik gebracht, maar hier bij het treinstation zijn geen voorzieningen en er komen maar geen treinen.“

Geen maatregelen

„Kroatië heeft geen maatregelen genomen, terwijl deze vluchtelingenstroom te verwachten was“, zegt Van der Steen. Sinds de grens met Hongarije gesloten is, reizen de migranten via Kroatië.

De Kroatische minister van Binnenlandse Zaken kwam naar Tovarnik om een beeld te krijgen van de situatie. Hij vroeg Servië, Macedonië en Griekenland om de vluchtelingenstroom tegen te houden.

Beitrag teilen

Kommentare geschlossen.