20. Dezember 2015 · Kommentare deaktiviert für Dokumentarfilm: „The Island of all Together“ · Kategorien: Griechenland, Video

Quelle: Volkskrant

Flüchtlinge und Touristen treffen sich auf Lesbos – ein Dokumentarfilm

Vluchtelingen en toeristen ontmoeten elkaar op Lesbos

De een gaat naar Lesbos voor een zonnige vakantie, de ander maakt vanuit Turkije de oversteek in een rubber bootje in de hoop een veilig heenkomen in Europa te vinden. Op één eiland komen twee soorten reizigers samen. Filmmakers Philip Brink en Marieke van der Velden nodigden toeristen en Syriërs uit om met elkaar in gesprek te gaan. In de korte documentaire The Island of all Together spreken vluchtelingen en vakantiegangers elkaar over oorlog en de overtocht, maar ook over werk, auto’s, kleinkinderen en lievelingsfilms.

Beitrag teilen

Kommentare geschlossen.