24. November 2015 · Kommentare deaktiviert für Anzahl der Flüchtlinge in Griechenland sinkt plötzlich auffällig · Kategorien: Griechenland, Mittelmeer, Türkei

Quelle: de redactie.be

Aantal vluchtelingen in Griekenland daalt ineens spectaculair

In Griekenland is de toevloed van vluchtelingen voor het eerst sinds de zomer spectaculair gedaald. Op het eiland Lesbos bijvoorbeeld kwamen vandaag maar 24 vluchtelingen aan, terwijl dat er drie dagen geleden nog 2.500 waren.

Sinds afgelopen weekend zijn er op alle Egeïsche eilanden met moeite een paar honderd vluchtelingen geregistreerd. Op Lesbos, de voornaamste toegangspoort, kwamen vandaag maar 24 mensen aan, en gisteren 42. Dat is een pák minder dan anders. Drie dagen geleden werden daar nog 2.500 vluchtelingen geregistreerd.

Ook de Griekse overheidsdiensten zijn verrast over de plotse daling. Ze wijten die in eerste instantie aan het weer. Ook in Griekenland is het de voorbije dagen fors kouder geworden. Op de Egeïsche Zee, tussen Lesbos en de Turkse kust, staat bovendien een strakke wind.

Een tweede factor die de plotse daling van het aantal vluchtelingen in Griekenland kan verklaren, is de houding van de Turkse overheid. Die staat onder zware Europese druk om de smokkelaars een te pakken en het aantal vluchtelingen te doen dalen.

Ten slotte is er de beslissing van de Slovenië, Servië en Macedonië om alleen nog Syriërs, Afghanen en Irakezen door te laten. Daardoor zitten er aan de Grieks-Macedonische grens al meer dan duizend migranten vast uit Pakistan, Bangladesh, Iran, Marokko, Algerije en Somalië.

Beitrag teilen

Kommentare geschlossen.