09. Juli 2015 · Kommentare deaktiviert für Sea-Watch rettet 80 Flüchtlinge vor der libyschen Küste · Kategorien: Libyen · Tags: , ,

Quelle: De Morgen

‚Sea-Watch‘ redt 80 vluchtelingen voor Libische kust

Het private initiatief van de Duitser Harald Höppner en zijn schip ‚Sea Watch‘ heeft in de Middellandse Zee, voor de Libische kust, naar eigen zeggen 80 vluchtelingen gered. Onder hen bevonden zich drie zwangere vrouwen en vijf kinderen, aldus Höppner.

De rubberboot waarin de vluchtelingen zaten, was stuurloos aan het dobberen, had geen satelliettelefoon aan boord en de bemanning kon zich niet meer oriënteren. De bemanning van de ‚Sea Watch‘ verwittigde het schip van hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen, de ‚Bourbon Argos‘ en bracht de Italiaanse kustwacht op de hoogte. De ‚Bourbon Argos‘ is de vluchtelingen uiteindelijk komen oppikken, zegt Höppner.

De ‚Sea Watch‘ is een in Hamburg omgebouwde, bijna honderd jaar oude vissersboot. Het schip vertrok zondag voor het Italiaanse eiland Lampedusa aan zijn tweede reddingstocht. Het initiatief uit Brandenburg wil in de Middellandse Zee vluchtelingen in nood redden. Als er noodgevallen zijn, alarmeert het de andere schepen en de kustwacht.

:::::

siehe auch: NDR

Kommentare geschlossen.