19. Oktober 2015 · Kommentare deaktiviert für Mindestens 21 Flüchtlinge in der Ägäis ertrunken · Kategorien: Griechenland, Mittelmeerroute, Türkei · Tags: ,

Quelle: hln.be

Minstens 21 vluchtelingen in de Egeïsche Zee verdronken

In de Egeïsche Zee zijn in het weekeinde minstens 21 bootvluchtelingen om het leven gekomen. Voor het eiland Farmakonisi verdronk vandaag een klein kind. Volgens haar ouders was het kind uit de met meer dan 100 mensen geladen boot tijdens de overvaart vanuit Turkije naar Griekenland in het water gevallen en verdronken.

De kustwacht deelde vandaag verder mee dat voor het eilandje Megisti vier mensen, waaronder een kind, zijn verdronken. Een man wordt nog vermist. Toeristen slaagden erin elf mensen uit zee te redden. Ze zeilden met hun boot op het ogenblik van het ongeluk voorbij Megisti.

Na het kapseizen van een vluchtelingenboot in de omgeving van het eiland Kalymnos waren gisteren al vier mensen verdronken, onder hen drie kinderen. Drie vluchtelingen worden nog vermist. Dertien mensen werden uit het water gehaald. „We hebben de reddingsoperatie vandaag afgebroken“, zei een officier van de kustwacht.

Meer noordelijk zijn volgens eensluidende Griekse en Turkse mediaberichten gisteren twaalf migranten omgekomen in een poging om vanuit de Turkse havenstad Ayvalik op het Griekse eiland Lesbos te geraken. Het ongeval gebeurde voor de Turkse kust. Meer bijzonderheden zijn niet bekend.

Krachtige wind

In de regio waaide in het weekend een krachtige wind tot 6 Beaufort. De Egeïsche Zee is een van de routes waarover de vluchtelingen naar Europa komen. Sinds het begin van het jaar zijn volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) meer dan 473.000 mensen naar Griekenland gekomen. De meesten onder hen reizen via de Balkanroute verder naar West- en Noord-Europa.

:::::

siehe auch: Il Fatto Quotidiano

Migranti, ancora morti nel mediterraneo: otto annegati al largo delle coste italiane e sei nell’Egeo. Quattro sono bambini

Non si ferma la strage di migranti nel Mediterraneo. Al largo delle coste italiane otto corpi senza vita sono stati recuperati dalla nave Bersagliere della Marina Militare; viaggiavano su un gommone insieme ad altre 113 persone. Nel mar Egeo, invece, sono morte sei migranti, tra cui quattro bambini in due incidenti diversi. Un primo naufragio è avvenuto al largo dell’isola di Kastellorizo; una nave battente bandiera americana ha intercettato un barcone partito dalla Turchia meridionale e andato alla deriva: 5 persone sono annegate mentre altre 11 sono state salvate. Un altro bimbo di 8 anni, invece è caduto in acqua durante la traversata diretta all’isola di Farmakonisi mentre viaggiava su un’imbarcazione con altre 110 migranti. I suoi genitori hanno raccontato che quando il figlio è stato recuperato era troppo tardi: il piccolo è stato dichiarato morto sulla spiaggia dell’isola di Leros dove sono stati portati i sopravvissuti. I naufragi di oggi si aggiungono a quelli di sabato in cui erano morte 16 persone tra cui tre bambini.

Kommentare geschlossen.