19. Juli 2015 · Kommentare deaktiviert für Italië arresteert Egyptische mensensmokkelaars · Kategorien: Italien · Tags: ,

Quelle: NOS Journaal

Op Sicilië heeft de politie drie Egyptenaren gearresteerd die vermoedelijk de leiding hadden op een schip met migranten, dat woensdag op het eiland aankwam. De ouders van een 10-jarig Syrisch meisje dat aan boord was, zeggen dat andere mensensmokkelaars haar rugzak met insuline overboord hadden gegooid. Het meisje, dat diabetes had, overleefde de overtocht niet.

De Egyptenaren zijn gearresteerd wegens mensensmokkel. Direct na aankomst in Italië deden de Syrische ouders aangifte bij de politie.

Het schip met 335 migranten kwam woensdag na een tocht van een week in de haven van Augusta op Sicilië aan. Volgens de organisatie Save the Children was het schip vanuit de Egyptische havenstad Alexandrië vertrokken. De ouders zeggen dat de rugzak met de medicijnen direct bij het vertrek overboord werd gegooid.

Renzi

Premier Renzi noemde de tragische dood van het meisje vandaag in een toespraak waarin hij probeerde de toenemende spanning over het grote aantal vluchtelingen in Italië te verminderen. De opvangcentra in het land zijn overvol.

De premier zei dat het anti-immigrantensentiment in Italië vooral gevoed wordt de rechtse partij Lega Nord. Hij vroeg om begrip voor het lot van de vluchtelingen.

:::::

siehe auch: De Morgen

Kommentare geschlossen.