16. Juli 2015 · Kommentare deaktiviert für Europe’s Borderlands · Kategorien: Balkanroute, Europa · Tags:

Quelle: Amnesty International | Report in English

Violations against refugees and migrants in Macedonia, Serbia and Hungary

Increasing numbers of refugees and migrants are travelling through the western Balkans to the European Union in search of safety and protection. But the Balkans route is far from safe, and refugees who attempt to seek asylum in Serbia or Macedonia face severe obstacles. Those making this perilous journey are met with both violence and indifference by the authorities, adding to the hardship. Amnesty International calls for safe and regular routes into Europe, and for the respect and protection of refugees’ and migrants’ rights.

The executive summary (Index: EUR 70/1650/2015) is to be made available:

:::::

siehe auch: HP De tijd

Waarom meer vluchtelingen kiezen voor de (gevaarlijke) Balkan-route

Duizenden vluchtelingen proberen om via de landen die de westelijke Balkan vormen richting Centraal-Europa te komen. In plaats van de staatsrechtelijk toegezegde asielprocedure vallen ze, volgens Amnesty International, echter vaak ten prooi aan politiegeweld, mishandeling en afpersing. Dat is niet alleen te wijten aan de politieke crises in de regio. Ook het asielbeleid van de EU draagt hier verantwoordelijkheid voor. […]

Kommentare geschlossen.