11. November 2014 · Kommentare deaktiviert für Bulgarien-Deutschland: 52 Flüchtlinge in LKW versteckt · Kategorien: Bulgarien, Deutschland

Romania Libera

In einem Gemüselaster, der sich auf dem Weg von Bulgarien nach Deutschland befand, wurden 52 irakische und syrische Flüchtlinge entdeckt, unter ihnen 2 Frauen und 11 Kinder.

FOTO+VIDEO 52 de migranți, între care 11 copii, ascunși într-un TIR cu varză

de Diana Biţă

52 de migranți irakieni, sirieni și ascunși într-un tir care transporta varză au fost descoperiți, marți dimineața,de polițiștii de frontieră de la PTF Bechet. Tirul transporta legume din Bulgaria către Germania.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 11.11.2014, ora 07.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion Renault Magnum, cetateanul cipriot Panaziotis C., în varsta de 47 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, varză, din Bulgaria pentru Germania.

”În baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra autocamionului. Astfel, au fost descoperiţi 52 de migranţi ascunşi într-un loc special amenajat, printre marfa transportată.

Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că grupul era format din 52 persoane (2 femei, 11 copii şi 39 de bărbaţi), dintre care: 24 sirieni, 24 afgani şi 4 irakieni”, informează Poliția de frontieră.

În cadrul primelor cercetări, persoanele în cauză au declarat că au plecat în urmă cu aproximativ o lună din ţările de origine şi au ajuns în Bulgaria de unde au fost preluaţi de şoferul TIR-ului, având ca destinaţie Germania.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetările continuând sub coordonarea procurorului de caz.

Kommentare geschlossen.