07. Februar 2015 · Kommentare deaktiviert für Griechenland Türkei: 13 Boat-people ertrunken · Kategorien: Griechenland, Türkei · Tags: , ,

On a turkisch small island north of the island of symi greece a wooden boat has truned over in the evening of friday. From the 18 people on board 6 were found dead and 5 alive.

www.stokokkino.gr

Τραγωδία με μετανάστες στα ελληνοτουρκικά ύδατα Ελλάδα Μια νέα τραγωδία με θύματα μετανάστες βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Παρασκευής στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σύμης, όταν ανετράπη μια ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαιναν 18 μετανάστες.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Παπασταθοπούλου για την efsyn.gr

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί σε τουρκική νησίδα έξι νεκροί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, και τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, το μεσημέρι του Σαββάτου ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του ΥΝΑ από
τον αντίστοιχο της Τουρκίας ότι το βράδυ της Παρασκευής ανετράπη μια ξύλινη βάρκα με μετανάστες.

Ένας άνδρας που εντοπίστηκε ζωντανός δήλωσε ότι στη βάρκα επέβαιναν άλλα 17 άτομα. Από την ώρα που ενημέρωσαν οι τουρκικές λιμενικές αρχές τις
ελληνικές, ξεκίνησαν και οι έρευνες από την ελληνική πλευρά από ένα Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού από ένα πλωτό περιπολικό και παράλληλα στην στεριά.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο σε τουρκική νησίδα εντοπίστηκαν πέντε ζωντανοί και έξι νεκροί. Αν στη βάρκα επέβαιναν 18 άτομα όπως ισχυρίζεται ο μετανάστης που διασώθηκε, τότε αγνοούνται άλλα 6 άτομα. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με ένταση 5 μποφόρ.

See more at: www.stokokkino.gr

Kommentare geschlossen.